Ο Αρχαίος Αστροναύτης του Παλένκε!

Ο Αρχαίος Αστροναύτης του Παλένκε!

Από τον Γιώργο Ντόβα

Το 1952, στην αρχαία πόλη του Παλένκε, ο αρχαιολόγος Αλμπέρτο Λούιλλιερ (Alberto Ruz Lhuillier (27, Ιαν 1906 – 25 Αυγούστου 1979) ήταν ένας αρχαιολόγος του Μεξικού.  Ειδικεύτηκε στην προ-Κολομβιανή Μεσοαμερικανική αρχαιολογία και είναι γνωστός από το κορυφαίο Εθνικό Ινστιτούτο Ανθρωπολογίας και Ιστορίας (INAH) για τις ανασκαφές του για τους Μάγιας και του Παλένκε, όπου βρήκε τον τάφο του άρχοντα των Μάγια, Pakal.) εντόπισε σε μια πυραμίδα τον νεκρικό θάλαμο του βασιλιά Πάκαλ που πέθανε το 684 μΧ.

Στο κέντρο της σαρκοφάγου, εικονίζεται ένας πιλότος ιπτάμενου σκάφους, την ώρα που εργάζεται στο εσωτερικό του (καμπίνα). Ξεχωρίζουν διάφορα όργανα και μηχανήματα, μοχλοί, πηδάλια, έμβολα, ελατήρια, σωληνώσεις, αγωγοί και κύλινδροι. Στο αρχαίο σχέδιο πάνω στην πέτρα απεικονίζεται ένα ανθρώπινο ον, να κάθεται με το κορμί γερμένο προς τα εμπρός, έχοντας την στάση οδηγού σε αγώνες.

Οι Μάγιας πίστευαν σε ένα είδος παράλληλων κόσμων και παράλληλων συμπάντων. Τον Κάτω Κόσμο, ή τόπο των Νεκρών, τον Πάνω Κόσμο ή Ουρανό τον τόπο των Ουράνιων Θεών και των προγόνων, και τον Μεσαίο Κόσμο, που αντιπροσώπευε τον δικό μας φυσικό κόσμο, τον κόσμο της Ύλης.

Φαίνεται να χειρίζεται μια σειρά από ακαθόριστα όργανα, έχοντας την φτέρνα του αριστερού του ποδιού πάνω σε κάτι που μοιάζει με πετάλι. Το όχημα είναι μυτερό μπροστά, ενώ πίσω τελειώνει σε γλώσσες από φλόγες, δίνοντας την εντύπωση του πυραύλου.

Σύμφωνα με τον Έριχ Φον Νταίνικεν, στην πλάκα που βρέθηκε στον τάφο του Πακάλ, απεικονίζεται ένας αστροναύτης που βρίσκεται στον θάλαμο ελέγχου του διαστημόπλοιου, καθώς αυτό απογειώνεται.

Η περίφημη ταφική πλάκα του «Ναού των Επιγραφών«, μεγέθους 3,8μ χ 2,20μ και βάρους 5 τόνων, σκέπαζε ένα μονοκόμματο ογκόλιθο-σαρκοφάγο, που περιείχε τον σκελετό του Πακάλ.

K’inich Janaab ‘Pakal

Ήταν κυβερνήτης της πολιτείας των Μάγιας του Παλένκε στην Ύστερη Κλασική περίοδο της προ-Κολομβιανής Μεσοαμερικανικής χρονολογίας.

Κατά τη διάρκεια της μακράς βασιλείας του περίπου 68 χρόνια – τη μεγαλύτερη γνωστή ως regnal περίοδο στο Δυτικό Ημισφαίριο, και την 27η μεγαλύτερη παγκοσμίως – ο Pakal ήταν υπεύθυνος για την κατασκευή ή την επέκταση ορισμένων από των πιο αξιοσημείωτων σωζόμενων επιγραφικών μαρτυριών του Palenque και μνημειακής αρχιτεκτονικής.

Αξιοσημείωτη επίσης είναι η θεωρία ότι ο απεικονιζόμενος αστροναύτης είναι στην πραγματικότητα ο Πακάλ, ο οποίος εικάζεται ότι ήταν ένας από τους τελευταίους Ανουνάκι, ο οποίος επέστρεψε στον πλανήτη του. Η θεωρία στηρίζεται κυρίως στο ότι, η μούμια που βρέθηκε στην σαρκοφάγο, προσδιορίστηκε ότι άνηκε σε ένα άνδρα ηλικίας 40 χρόνων. Ο Πάκαλ όμως όταν “πέθανε”, ήταν περίπου 80 χρόνων.

Τα γραφήματα που ακολουθούν είναι δημιουργία του Γιώργου Τσώλη.

Giorgos Tsolis Concept Artist – Illustrator Lefkada, Greece  https://giorgos.artstation.com  https://giorgos.artstation.com/resume

Support me! Become a Patron! Υποστηρίξτε με! Γίνετε Patron!

Leave a Reply

error: Content is protected !!