FEATUREDHOMOASTRALIS

Το Ανθρώπινο DNA

Yorgos Books Τα Βιβλία του Γιώργου Ντόβα - A.I. Art
Αρχαίοι Αστροναύτες, Λαντιανοί, DNA και DNA 12

Το Ανθρώπινο DNA
Από τον Γιώργο Ντόβα

Το Ανθρώπινο DNA, αποτελείται από Πυρηνικό DNA και από Μιτοχονδριακό DNA. Περιέχει τρία δισεκατομμύρια Νουκλεοτίδια τα οποία αναπαρίστανται με γράμματα.
Έχει 23 ζεύγη Χρωμοσωμάτων. Το Πυρηνικό DNA είναι γραμμικό και μεταβιβάζεται και από τους δύο γονείς.
Το Μιτοχονδριακό DNA, είναι κυκλικό και μεταβιβάζεται μόνον από την μητέρα. Το κυκλικό μόριο του Μιτοχονδριακού DNA, φέρει 37 γονίδια, 13 εκ των οποίων κωδικοποιούν πρωτεΐνες.
Το Μιτοχονδριακό DNA (mtDNA), χωρίζεται σε 33 υποομάδες. Αυτές ονομάζονται Απλοομάδες. Είναι ομάδες γονιδίων, που υποδηλώνουν το γενετικό παρελθόν του ατόμου.
Τα Μιτοχόνδρια, έχουν μέσα τους αποθηκευμένη όλη την κληρονομική συμπεριφορά, μέχρι και το αρχέγονο θηλυκό. (Ιδρυτική Μητριάρχη του είδους). Υπάρχουν επτά αρχέγονα θηλυκά ή Ιδρυτικές Μητριάρχες.
Τα Μιτοχόνδρια δεν διαθέτουν μηχανισμό επιδιόρθωσης λαθών κατά την αντιγραφή του γενετικού υλικού τους. Τα τυχόν λάθη που συμβαίνουν κατά την αντιγραφή του Μιτοχονδριακού DNA, οδηγούν σε Μεταλλάξεις.
Στο Ανθρώπινο DNA, υπάρχουν κατά μέσο όρο, 400 ατέλειες. Αυτές είναι επιζήμιες παραλλαγές του DNA. Κάθε ασθένεια σχετίζεται με τουλάχιστον δύο από αυτές.
Σε ένα σχετικά πρόσφατο χρονικό διάστημα, οι άνθρωποι απέκτησαν μέσω της Σταδιακής Εξέλιξης, επί πλέον 223 γονίδια που δεν τα είχαν μέχρι τότε. Ήταν μία Οριζόντια Μεταφορά, η οποία δεν έχει διευκρινισθεί μέχρι σήμερα, από πού έγινε και ποιος ήταν υπεύθυνος για αυτή. Αυτά τα γονίδια εμπλέκονται σε σημαντικές φυσιολογικές λειτουργίες. Είναι υπεύθυνα για σημαντικά Νευρολογικά Ένζυμα. Ήταν ξεκάθαρη χειραγώγηση του DNA από τις οντότητες, που είχαν εμπλακεί στον γενετικό σχεδιασμό του ανθρώπινου είδους.
Η σημερινή ανθρώπινη επιστήμη έχει αποκωδικοποιήσει μόλις το 3% του Συνολικού Γονιδιώματος. Το υπόλοιπο 97% το έχει κατατάξει στην Κατηγορία του Junk-DNA, μη μπορώντας να κατανοήσει την χρησιμότητα του. Οι μη-κωδικοποιημένες αλληλουχίες του DNA, είναι συστατικά ενός οργανισμού, που δεν κωδικοποιούν αλληλουχίες πρωτεϊνών. Φαινομενικά το μη-κωδικοποιημένο DNA, δεν έχει καμία βιολογική λειτουργία για τον οργανισμό.
Το λεγόμενο Junk-DNA, είναι στην πραγματικότητα ένα είδος κωδικοποιημένης πληροφόρησης. Μία ζωντανή βάση δεδομένων η οποία εμπεριέχει όλο το αρχείο του ιστορικού εγχειρήματος, από τότε που άρχισε μέχρι και σήμερα. Επίσης εμπεριέχει πληροφορίες για την μελλοντική εξελικτική πορεία του ανθρώπου. Δηλαδή προβλεπόμενες ενέργειες που πρέπει να γίνουν. Μελετώντας αυτές τις πληροφορίες, μπορεί ο κάθε εμπλεκόμενος με αυτό το εγχείρημα, να αναπρογραμματίσει και να καθορίσει το επόμενο βήμα. Και βέβαια να αφήσει σημειώσεις για τους μελλοντικούς εμπλεκόμενους. Ένα τέλειο είδος επικοινωνίας μεταξύ τους. Φτάνει να μπορείς να το αποκωδικοποιήσεις.
Η Κωδικοποίηση στο Junk-DNA, δεν είναι η ίδια σε όλες τις παραλλαγές του είδους μας. Η κάθε μία από τις επτά οντότητες, εμφάνιζε διαφορετική κωδικοποίηση. Έτσι δεν μπορούσε η κάθε οντότητα, να αποκωδικοποιήσει και να έχει πρόσβαση στα δεδομένα της άλλης.

Το Ανθρώπινο DNA

Μοιραστείτε το!

Yorgos Ntovas

Γειά σας! Είμαι ο Γιώργος Ντόβας, Συγγραφέας Βιβλίων και Θεατρικών Κειμένων, Σεναριογράφος και Δημιουργός Ψηφιακών Έργων Τέχνης. Έχω γράψει τα βιβλία, «Κλαίρη – Έρικα – Κλειώ» (Τριλογία), «Ελένη & Μενέλαος», «Ένα Βροχερό Απόγευμα και Πολλές Ηλιόλουστες Μέρες», «Ο Εκδότης», «Απόπειρα Βιασμού», «4 Ερωτικές Ιστορίες», «Αναγέννηση», «Η Πολιτικός», «Χέρμα», «Η Νύφη», «Η Ρεπόρτερ», «Δίδυμοι Πειρασμοί», «Συνέβη στο Χαλάνδρι – Βραχίονας του Ωρίωνα», «Η Κόρη του Δημάρχου», «Masculinia», «Εχθροί Μέσα Μου» και «Μαγικό Βουνό». Το πρώτο βιβλίο της Τριλογίας «Κλαίρη – Έρικα – Κλειώ», το «Ένα Βροχερό Απόγευμα και Πολλές Ηλιόλουστες Μέρες» και το «Ελένη & Μενέλαος», έχουν μεταφρασθεί στα Αγγλικά και κυκλοφορούν παγκόσμια, μέσα από το site μου. Hello! My name is Yorgos Ntovas and I am a Books, Theatrical Texts Author and Scripts Writer from Athens, Greece. I create also Digital Artworks and write various strange or not, books. I've written in Greek, the books “Claire – Erica – Cleo” (Trilogy), “Eleni & Menelaos”, “A Rainy Afternoon and Many Sunny Days”, “The Publisher”, “Attempt of Rape”, “4 Erotic Stories”, “Renaissance”, “The Politician”, “Herma”, “The Bride”, “The Reporter”, “Twins Temptations”, “It happened in Halandri - Orion Arm”, “Mayor’s Daughter”, “Masculinia”, "Enemies Inside Me" and "Magical Mountain". The first book of the trilogy “Claire – Erica – Cleo”, “A Rainy Afternoon and Many Sunny Days” and “Eleni and Menelaos”, have been translated into English and are available worldwide through my site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!