«Ο Εκδότης» από τον Γιώργο Ντόβα

«Ο Εκδότης» από τον Γιώργο Ντόβα

Απόσπασμα από το Κεφάλαιο 2. Η Συνάντηση!

Διαθέσιμο σε έντυπη και ψηφιακή μορφή (eBook) εδώ!

…«Και τι σκοπεύετε να κάνετε για αυτό;»

«Το έχω σκεφτεί αρκετά και θα ήθελα την βοήθεια σας.»

«Εάν μπορώ να βοηθήσω, ευχαρίστως.»

«Έχω την διεύθυνση του Σπιτιού του στην Κηφισιά, αλλά θα ήθελα να την επιβεβαιώσετε, εάν την γνωρίζετε φυσικά.»

«Και βέβαια την γνωρίζω. Μπορείτε να μου πείτε την διεύθυνση που έχετε εσείς;»

Η Έλσα Γιαννακάκη, έβγαλε ένα χαρτί και του το έδειξε. Ο Νίκος Γεωργίου, χαμογέλασε.

«Δυστυχώς, Κυρία μου, αυτή δεν είναι η σωστή διεύθυνση.»

«Το είχα φανταστεί. Άλλωστε μαζί δεν είχαμε πάει ποτέ στο Σπίτι του. Μόνον στο δικό μου, στην Σαρωνίδα πηγαίναμε. Να υποθέσω ότι εσείς ξέρετε την σωστή διεύθυνση;»

«Ναι την γνωρίζω.»

«Και να τολμήσω να σας ζητήσω ακόμη, μία πολύ μεγάλη εξυπηρέτηση; Να με πάτε στο Σπίτι του. Θέλω πολύ να ξεκαθαρίσω αυτό το θέμα σήμερα!»

«Κυρία μου, σας έχω εκτιμήσει πολύ και θα ήθελα πάρα πολύ να σας βοηθήσω. Αλλά με φέρνετε σε δύσκολη θέση. Εάν κάνω αυτό που μου ζητάτε, θα έρθω σε ακόμη περισσότερο δύσκολη θέση. Και επικίνδυνη μην τολμήσω να πω.»

«Το καταλαβαίνω. Αλλά έχω καταλάβει επίσης, ότι είσθε ηθικό στοιχείο και θέλετε να με βοηθήσετε. Θα πρότεινα τα εξής. Να πάμε στο Σπίτι του Κυρίου Μητρόπουλου, αλλά εσείς να μην αποκαλυφθείτε. Θα πάω μόνον εγώ να τον συναντήσω. Καταλαβαίνω βέβαια, ότι θα γίνουν οι συσχετισμοί και ότι θα χάσετε ίσως την θέση σας. Σε αυτό μπορώ να σας βοηθήσω και να σας προστατέψω ακόμη, εάν χρειασθεί. Έχω πολύ μεγαλύτερη οικονομική επιφάνεια από τον Κύριο Μητρόπουλο και αρκετή δύναμη και εξουσία εάν χρειασθεί. Και σας δίνω τον λόγο μου για αυτό.»

«Κυρία μου, μου είστε εξαιρετικά συμπαθής και θέλω να σας βοηθήσω. Ο λόγος σας, μου αρκεί. Δέχομαι να σας οδηγήσω στο Σπίτι του Κύριου Μητρόπουλου. Και επίσης θα δεχτώ τις τυχόν συνέπειες αυτής της πράξης μου. Θα ήθελα όμως και εσείς να μου υποσχεθείτε, ότι θα προσέχετε και δεν θα κάνετε κάποια ενέργεια που θα σας βάλει σε κίνδυνο.»

«Κύριε Γεωργίου, Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Και για την εμπιστοσύνη αλλά και για το ενδιαφέρον σας. Σας υπόσχομαι ότι θα είμαι πολύ προσεκτική. Και από ότι βλέπω δεν έχουμε πολύ χρόνο. Ξέρετε ακριβώς που είναι αυτή η διεύθυνση;»

«Ναι. Γνωρίζω πολύ καλά το σημείο. Και είναι πολύ κοντά στο σημείο που βρισκόμαστε.»

«Θαυμάσια. Εμείς έχουμε έρθει με δύο αυτοκίνητα. Θα πρότεινα να αφήσουμε εδώ την Γραμματέα μου, για να ρυθμίσει τις λεπτομέρειες της διαμονή μας και να πάμε εμείς μαζί με την φρουρά μου στην διεύθυνση που θα μας υποδείξετε.»

«Φυσικά. Μπορούμε να το κάνουμε αυτό.»

«Ωραία. Μισό λεπτό να δώσω οδηγίες στην Γραμματέα μου.»

Η Έλσα Γιαννακάκη, σηκώθηκε και πήγε στο διπλανό τραπέζι. Πρώτα μίλησε με την Γραμματέα της και μετά με τους άνδρες της φρουράς της. Έπειτα συνοδευόμενη από αυτούς, ήρθε πάλι προς το μέρος του και βγήκαν από το Ξενοδοχείο…

Support me! Become a Patron! Υποστηρίξτε με! Γίνετε Patron!
error: Content is protected !!