«Ο Εκδότης» από τον Γιώργο Ντόβα

«Ο Εκδότης» από τον Γιώργο Ντόβα

Απόσπασμα από το Κεφάλαιο 2. Η Συνάντηση!

Διαθέσιμο σε έντυπη και ψηφιακή μορφή (eBook) εδώ!

…Η Έλσα Γιαννακάκη, δεν μίλησε και έτσι συνέχισε.

«Κυρία μου, είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι έχετε έρθει σήμερα εκτάκτως στην Αθήνα, με σκοπό να αποκαλύψετε ενδεχόμενη απιστία του Κυρίου Πάνου Μητρόπουλου. Και συγκεκριμένα, έχετε πληροφορηθεί ότι σε λίγη ώρα, θα δεχθεί στην οικία του στην Κηφισιά, επίσκεψη από μία Κυρία με σκοπό να την κάνει ερωμένη του. Και αυτό σας έχει εξοργίσει, φαντάζομαι. Σωστά μέχρι εδώ;»

Η Έλσα Γιαννακάκη, άνοιξε ξανά έκπληκτη τα μάτια της.

«Πως τα ξέρετε όλα αυτά;» Τον ρώτησε.

«Θα σας εξηγήσω. Πέστε μου όμως. Είναι έτσι ή κάνω κάποιο λάθος;» Την ρώτησε ξανά ήρεμα και χαμογελαστά.

«Έτσι είναι και δεν κάνετε λάθος.» Του απάντησε σκυθρωπή.

«Μάλιστα. Και μπορώ ακόμη να ρωτήσω, τι σκοπεύετε να κάνετε για αυτό;» Συνέχισε.

«Όχι, αν δεν μου πείτε ποιος είστε και γιατί μου τα λέτε όλα αυτά.» Του απάντησε ελαφρώς οργισμένη.

Το σημείο ήταν κρίσιμο και θα έπρεπε να προσέξει πολύ. Αφοπλιστική ειλικρίνεια ξανά, λοιπόν.

«Φυσικά. Το όνομα μου είναι Νίκος Γεωργίου, όπως σας έχω ήδη πει. Εργάζομαι για τον Κύριο Πάνο Μητρόπουλο. Ο Κύριος Μητρόπουλος, έχει πληροφορηθεί την επίσκεψη σας και με παρακάλεσε να σας συναντήσω με σκοπό να αποτρέψω τυχόν επεισόδιο που θα ήταν δυσάρεστο για σας και για εκείνον. Όπως τόνισα και πριν, θα είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί σας.»

«Α, τον αχρείο. Το έμαθε λοιπόν. Και τι άλλο σας έχει πει για μένα;»

«Όχι πολλά. Ότι έχει μία ιδιαίτερη σχέση μαζί σας, ότι τον έχετε βοηθήσει και εξυπηρετήσει αρκετά στο παρελθόν και δεν θα ήθελε να διαταράξει αυτή την σχέση.»

«Βέβαια. Και να μπορεί επίσης να έχει παράλληλα και όσες άλλες σχέσεις, θελήσει. Θα ήθελα όμως να σας ρωτήσω την δική σας γνώμη για όλα αυτά.»

«Η θέση μου είναι πολύ λεπτή, Κυρία Γιαννακάκη. Και θα είμαι για άλλη μία φορά ειλικρινής μαζί σας. Το ότι εργάζομαι για τον Κύριο Μητρόπουλο, αυτό δεν σημαίνει ότι αυτόματα τον εκτιμώ και επικροτώ τις πράξεις του. Το αντίθετο θα έλεγα. Είναι γνωστό και επιβεβαιώνεται καθημερινά σε όλους εμάς που είμαστε αρκετά κοντά του, ότι δεν είναι και το ηθικότερο στοιχείο. Εμένα προσωπικά δεν χαίρει καθόλου, της εκτίμησης μου. Επιπροσθέτως από την στιγμή που σας γνώρισα, μου έχει δημιουργηθεί μία απορία.»…

Support me! Become a Patron! Υποστηρίξτε με! Γίνετε Patron!
error: Content is protected !!