«Ο Εκδότης» από τον Γιώργο Ντόβα

«Ο Εκδότης» από τον Γιώργο Ντόβα

Απόσπασμα από το Κεφάλαιο 2. Η Συνάντηση!

Διαθέσιμο σε έντυπη και ψηφιακή μορφή (eBook) εδώ!

Σηκώθηκε από την θέση του και πλησίασε με γρήγορα βήματα την όμορφη Κυρία, πριν αυτή προλάβει να φτάσει στην Reception. Οι γεροδεμένοι κύριοι, τον αντιλήφθηκαν και έκαναν πρώτοι ένα βήμα μπροστά, μπαίνοντας ανάμεσα σε αυτόν και την Κυρία. Ο Νίκος Γεωργίου δεν πτοήθηκε. Χαμογέλασε και απευθύνθηκε στην όμορφη Κυρία, η οποία τον κοιτούσε απορημένη.

«Η Κυρία Έλσα Γιαννακάκη; Θα ήθελα να σας απασχολήσω για λίγο, εάν είναι δυνατόν.»

«Για ποιο θέμα;» Τον ρώτησε εκείνη με απορία.

«Αφορά τον πραγματικό λόγο της σημερινής σας επίσκεψης στην Αθήνα. Και έχει σχέση με τον Κύριο Πάνο Μητρόπουλο.» Έριξε κυριολεκτικά την «βόμβα» και περίμενε το αποτέλεσμα.

Η Έλσα Γιαννακάκη, άνοιξε διάπλατα τα μάτια της και ψέλλισε με κόπο ένα, «Πως το ξέρετε, εσείς αυτό;»

«Εάν μου δώσετε μερικά λεπτά, θα σας τα εξηγήσω όλα. Θέλετε να καθίσουμε στην Καφετέρια;» Της είπε ευγενικά.

Η Έλσα Γιαννακάκη έγνεψε καταφατικά και τον ακολούθησε μαζί με την συνοδεία της στην Καφετέρια του Ξενοδοχείου. Κάθισαν οι δύο τους σε ένα τραπέζι και δίπλα τους κάθισαν οι δύο άνδρες και η άλλη Κυρία.

Μόλις κάθισαν ήρθε αμέσως μία σερβιτόρα και παρήγγειλαν καφέδες.

«Σας ακούω, Κύριε…», του είπε η Έλσα Γιαννακάκη, που είχε βρει στο μεταξύ την μιλιά της.

«Γεωργίου. Νίκος Γεωργίου, Κυρία μου. Θα σας εξηγήσω αμέσως χωρίς περιστροφές περί τίνος πρόκειται. Και οφείλω να δηλώσω ότι θα είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί σας».

Ήξερε ότι είχε ήδη το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού και δεν ήθελε να το χάσει. Τώρα έπρεπε και να την σοκάρει. Τόσο όσο ήταν αρκετό για να ρίξει τις άμυνες της. Και ήλπιζε βέβαια, ότι θα έφερνε το ποθητό αποτέλεσμα. Αλλιώς, εάν ήταν πιο δυνατή από ότι νόμιζε, το πλεονέκτημα του θα μετατρεπόταν σε μειονέκτημα με άγνωστη κατάληξη…

Support me! Become a Patron! Υποστηρίξτε με! Γίνετε Patron!
error: Content is protected !!