Ελένη και Μενέλαος από τον Γιώργο Ντόβα

Ελένη και Μενέλαος από τον Γιώργο Ντόβα

Απόσπασμα από το Κεφάλαιο 1. Πρόσκληση σε Γάμο!

Στο δρόμο για την Πρέβεζα, ο Μενέλαος οδηγούσε αλλά το μυαλό του δεν ήταν εκεί. Πολλές σκέψεις τον απασχολούσαν και αυτό δεν ήταν καθόλου ασφαλές.

Τον δρόμο τον ήξερε καλά. Δεν είχε ιδιαίτερη κίνηση, αλλά και πάλι ήταν λίγο επικίνδυνο.

Ήταν προσκαλεσμένος σε ένα γάμο, που γινόταν στην Πρέβεζα. Παντρευόταν ένας συνεργάτης του σε μία εταιρεία, που ήταν Εξωτερικός Σύμβουλος. Ήταν από τις κοινωνικές εκδηλώσεις που πηγαίνεις καθαρά από υποχρέωση. Τον γαμπρό δεν τον ήξερε και τόσο καλά. Ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος στην εταιρεία. Εκείνος τον εκτιμούσε πολύ. Και για αυτό άλλωστε τον είχε καλέσει στο Γάμο του, που γινόταν σε σχετικά στενό κύκλο. Δεν ήθελε να πάει, αλλά ήξερε ότι ο Γαμπρός, επηρέαζε την Πρόεδρο της εταιρείας. Και αν ήθελε να ανανεωθεί το Συμβόλαιο του και για την επόμενη χρονιά, καλό θα ήταν να πρόσεχε τις δημόσιες σχέσεις του. Έτσι βρέθηκε να ταξιδεύει για την Πρέβεζα.

Ο Γάμος γινόταν Σάββατο, αργά το απόγευμα. Προετοιμάσθηκε από την Παρασκευή. Θα ξεκινούσε πρωί Σαββάτου και θα γύριζε πίσω την Κυριακή το απόγευμα.

Τα τελευταία δύο χρόνια, μετά το διαζύγιο του, έμεινε με την κόρη του Αιμιλία, χαϊδευτικά Έμα,  σε ένα τριάρι στην Γλυφάδα. Τα πράγματα δεν πήγαιναν και τόσο καλά για αυτόν. Ένα όχι και τόσο εύκολο διαζύγιο, απασχόληση με πολλά σκαμπανεβάσματα, οικονομική στενότητα και για σχέσεις ούτε λόγος.

Η κόρη του, δεκαεπτά χρονών, ήταν σχετικά εύκολο παιδί, αλλά είχε και εκείνη τα θέματα της. Είχε αποφασίσει η ίδια να μείνει μαζί του, επειδή με την μητέρα της είχε πάρα πολλές συγκρούσεις. Τα πρώτα δύο χρόνια μετά το διαζύγιο, έμεινε με την μητέρα της, αλλά τα τελευταία δύο προτίμησε να μείνει μαζί του. Ήταν πιο ήρεμη έτσι…

Διαβάστε ολόκληρο το Βιβλίο  https://www.amazon.co.uk/dp/6188358507/

(Visited 13 times, 1 visits today)
Support me! Become a Patron! Υποστηρίξτε με! Γίνετε Patron!

Leave a Reply

error: Content is protected !!